25 Ocak 2010 Pazartesi

Ders Çalışamıyorsanız, Çalışmayı Bilmiyorsanız!!!

Ben de dahil hepimizin yakındığı konulardan biridir ders çalışamamak. Zaten bu blogu oluşturma sebeplerimden biride buydu!
Ya çok yorgun oluruz, ya vaktimiz olmaz ya işimiz olur. Kısaca ders çalışmamak için çok bahanemiz olur. Eğer çalışan iseniz ; işten vakit olmuyor dersiniz. Haklısınız iş ile ders çalışmayı yürütmek gerçekten zor ama ideallerinize ulaşmak uğruna fedakarlık edip, biraz çaba harcamak gerekir dimi?
Benim gibi her daim yukarıda saydığım bahaneleri buluyorsanız kendinizi gaza getirmek için elinizden geleni yapın. Geceleri vicdan muhasebesi yapın. İşsizim, az maaş alıyorum, hakkımı alamıyorum, okudum ama mesleğimi icra edemiyorum gibi kendinize uygun olan seçenekleri kullanarak vicdanen kendinizi rahatsız edin:) İçiniz her gün ders çalışmadığınız için yansın ki, bir gün bundan bunalıp ders çalışmaya başlayın.

Ders çalışmayı eğlenceli hale getirerek daha çok yol alabilirsiniz. Günlük programlar ve çizelgelerde çalışmanızı kolaylaştırcaktır. Eğer dershaneye gidiyorsanız kursta ayrı bir deftere not tutup evde temize çekmek sizin tekrar yapmanızı sağlayacaktır. Tekrarınızı yaptıktan sonra, konuyla alakalı elinizdeki kaynaklardan soru çözün. Aslında tek tekrar yeterli olmuyor, her konu bitiminden sonra öncekilerle beraber tekrar yapmak ilerleyen dönemlerde zor olsada size çok büyük faydası olacaktır.
Bütün hobilerinizden, arkadaşlarınızdan kısaca eğlendiğiniz herşeyden kopup ders çalışmak zorundasınız yada zorundayız!!! Çünkü yıllar geçtikçe Kpss sınavına ümit bağlayıp, çok çaba sarfeden güçlü rakiplerimiz var.
Eğer başarmak istiyorsak klasik bir cümle ama önce inanmalıyız ve gerçekten istemeliyiz yoksa hedefe ulaşmamız mümkün olmayacaktır.
Ki benim bu sınava 2. kez hazırlanışım, daha öncekinde hiç çalışmamış ve istememiş olduğumun farkındayım. Şuan hem işte çalışıp hem ders çalışmak için kendimle büyük bir savaş halindeyim. Gündüzleri işyerinde olduğum için pek vaktim olmuyor eve gittiğimde yorgunluktan başımı kaldıramıyorum ama sürekli içimden çalışmalıyım telkinlerinde bulunuyorum. Hiç bişey yapasam bile, gözümü kapatıp neler öğrendiğimi hatırlayıp, içimden küçük tekrarlar yapıyorum. Kitap okuyorum hem okuma hızımın gelişmesi için hemde okuduklarımı kolayca anlayabilmek için....Henüz test çözme aşamasında değilim. Çünkü işlediğimiz fazla bir konu yok ama konular azken sık sık tekrar yapıyorum özellikle Tarih'te! Matematiksel olarakta çok zayıfım onun içinde sürekli soru çözmeye çalışıyorum ama yapamadığımda canım sıkılıyor ve hemen pes ediyorum, sakın siz böyle yapmayın. Bu konu böyle uzar gider. Fazla vakit kaybetmeden ders çalışmaya başlamalıyız..

14 yorum:

efsunum dedi ki...

merhaba bloglaar arası gezınırken bloğunu farkettım ve cok sevındım bende senın gıbı aynı dusuncelerdeyım bırbırımıze destek olarak su kpss olayını gecelım lutfen cok zor konular ama bu sekılde paylasarak aşabiliriz diye dusunuyorum bu bloğu actığın ıcınde cok tesekkurler görüşmek dileğiyle aslı yıldırım( efsunum)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

hoşgeldin aslı, daha çok yeni dün açtım ani bir karar ile umarım kendime ve benim gibi hazırlananlara faydalı olabilirim.
Burada yazdığım konular, derste tuttuğum notlardır. Haricen gördüğüm duyduğum herşeyi paylaşmaya özen göstereceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

efsunum dedi ki...

cok saol beklıyorum yazılarını calısmalarını

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bende hazırlanıyorum bu yıl KPSS ye. Fizik öğretmeniyimi. Özel sektörde çalışmaktan bıktım 7 yıldır. Artık atanmam lazım diyorum. Ama işten eve yorgun gelip bahane yaptığım çok oluyor. Ancak gaza getirmesi lazım birilerinin beni. YAda kendime artık kalk çalış deyip atanmak zorundasın sözleriyle derse oturabiliyorum. İnşallah hepimizin emeği karşılığını alır. Artık bende izleyicinizim. Sevgiler.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Muhabbet Çiçeği, aynı duyguları paylaşıyoruz. Dediğim gibi kendi kendimizi gaza getirmek en iyisi. Ben uykuyu çok seven biriyim boş vaktimde hemen bulduğum yere kıvrılırım. Genelde işten gelince kıvrılıyorum 1-2 saat uyuyup zorla kendimi uyandırıyorum. notlarımı okuuyp bir kaç soru çözüyorum. Yatarkende kitap okuyorum sadece 3-4 sayfa. bu tempoyu gün geçtikçe yükseltmeyi düşünüyorum.

Umarım sizde kendinizi gaza getirirsiniz::::)

Adsız dedi ki...

ben mükemmelliyetçi bir insanım ve bu dert benim çalışmamı acayip engelliyor bu konuda da bilgi verirsen sevinirim

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Merhaba adsız :)
Mükemmeliyetçi biriysen inan işin daha kolay. Çünkü her şeyi doğru ve düzgün yapma yeteneğin var. Kendini gaza getir ve motivasyonunu düşürecek kişilerden ve aktivitelerden uzak dur!

Unknown dedi ki...

merhabalar sıze bır soru sorabılırmıyım işte calısırken kursada gıdıyorum ıkısını sızce yurutebılırmıyım ?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Merhaba Semih; işin çok zor ama rakiplerinden ekstra çaba sarfedersen neden olmasın..

Unknown dedi ki...

Bir türlü ders çalışmaya başlayamiyorum ve derslerden çabuk sıkiliyorum. Puanlarımda oldukça düşük.. Çalissam yaparım aslında o kapasite var ama kullanamıyorum. Düzenli ve faydalı ders çalışmam için ne yapmalıyım?

Unknown dedi ki...

ben de bu sene kpss lisans sinavina gireceğim isi gücü bıraktım haftada 2 gün dershaneye gidiyorum evde kendimi zorla ders çalısmaya alıştırmaya çalışıyorum.

Unknown dedi ki...

ben de bu sene kpss lisans sinavina gireceğim isi gücü bıraktım haftada 2 gün dershaneye gidiyorum evde kendimi zorla ders çalısmaya alıştırmaya çalışıyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaslar bende trsadufen buldum bu sayfyi ben ortaogretim hemsirelik yeni mezunum ozel bir hastanede calisiyorum ayni zamanda kalan gunlerimde sizce bende 85 alavr miyim kac ay onceden baslamam lazim bide 4gun calisiyorum 3gun izinliym

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar herkese merhaba! Bu durumdan ben de yakınıyorum. Günde 8-9 saat işte çalışıyorum. Eve gelince hiç hareket etmeye bile mecalim kalmıyor. Çalıştığım yer de bir kitabevi olunca ve de uğrak bir AVM içinde olunca insan gün içerisinde binlerce kez "Kitap" lafını duyunca haliyle Eve gelince daha eğlenceli şeyler yapmak istiyor. Dolayısıyla iki işi birden yürütemiyorum. Önerileriniz nelerdir?

LinkWithin